Omyté lilky osušíme a bez loupání nakrájíme na 1 cm hrubé plátky, které necháme jemně osolené asi 20 minut vypotit.
Mezitím si připravíme směs na plnění. Rajčata jemně do křížku nakrojíme a na 2 minuty spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme a oloupeme. Pak rajčata rozpůlíme a zbavíme semen, dužinu si nakrájíme na kostičky. Omytou neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku jemně nasekáme. Oba sýry jemně nastrouháme, spolu promícháme a uložíme v chladničce. Pokud nemáte parmazán rádi, zkuste čedar promíchaný s goudou, i tak budou lilkové toasty skvělé.
Plech si vyložíme papírem na pečení.
Na suché pánvi lilky z obou stran opečeme dozlatova. Opečené plátky skládáme vedle sebe na plech. Na pánvi si rozpálíme olej a vmícháme česnek, ihned jak zavoní, vmícháme cuketu a rajčata, jemně osolíme a opékáme, dokud se nevyvaří většina šťávy. Vmícháme petrželku.
Lžící rozdělíme zeleninovou směs na plátky lilků. Posypeme trochou sýrové směsi a lilkové toasty zapékáme, dokud sýr nezačne zlátnout.
Zapečené lilkové toasty od Věrky jsou výborným předkrmem a nejlépe chutnají s
Krnovskými celozrnnými rohlíky.