Šátečky plněné výbornou italskou omáčkou Sugo Toscana, šunkou, chřestem a parmazánem budou jistě vítaným pohoštěním při posezení s přáteli. Recept na slanou chuťovku.
1 balíček | listové těsto (rozválený plát) |
150 g | bílý chřest |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
na potření | |
1 ks | vejce |
podle potřeby | |
šunka | |
parmazán | |
omáčka Sugo Toscana |
Bílý chřest očistíme. Spodní dřevnaté části odřízneme a zbývající části stonku oloupeme a nakrájíme na třetiny. Vejce rozšleháme se solí. Plát listového těsta rádýlkem rozdělíme na 9 dílů. Do středu každého dílku naneseme lžičku omáčky Sugo, položíme chřest obalený plátkem šunky a posypeme nastrouhaným parmazánem. Protilehlé cípy těsta dobře spojíme, potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Listové šátečky s chřestem pečeme v horké troubě při 180 °C dorůžova. Listové šátečky s chřestem podáváme studené jako chuťovku k vínu i pivu. Můžeme je však servírovat i jako teplý předkrm.
Příprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena