Listové těsto rozválíme na tenký plát, poklademe plátkovým sýrem a na to položíme šunku. Listový plát zarolujeme jako roládu a pak ho nakrájíme na jednotlivé porce - šneky.
Šnečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Šnečky vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne.
Mezitím nakrájíme na plátky mozzarellu a rajčata, skládáme je na sebe a vždy mezi plátky dáme trošku bazalkového pesta a čerstvé bazalky. Caprese salátek spíchneme párátkem, dáme na talíř a nakonec zastříkáme karamelovým balzamikem.
Listoví šnečci s caprese salátem podáváme jako předkrm, talíř ještě můžeme dozdobit lístky čerstvé bazalky, aby to vypadalo hezky.