těstíčko | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.5 l | podmáslí | |
4 dkg | cukr krupice | |
30 dkg | hladká mouka | |
na potření | ||
marmeláda | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Připravíme si tyto suroviny - podmáslí, hladkou mouku, vejce, cukr a sůl. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. V půl litru podmáslí rozšleháme 2 vejce. Vsypeme 30 dkg hladké mouky. Přidáme 4 dkg cukru a špetku soli. Vše rozšleháme. Z těsta smažíme na rozehřáté vymaštěné pánvi lívance. Každý lívanec pečeme podle potřeby 5 - 7 minut. Hotové lívance z podmáslí potřeme marmeládou a můžeme se do nich pustit.
Autor:Božulka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena