Špenátové listy důkladně omyjeme, vyřadíme listy špatné a nasekáme na hrubo. V hluboké pánvi s olivovým olejem orestujeme rozmáčknutý česnek ve slupce košilce. Jakmile cítíme vůni česneku, vyjmeme ho a přidáme nasekané špenátové listy. Špenát osolíme a přikryjeme pokličkou. Dusíme 3 minuty a přidáme piniové oříšky. Promícháme a špenát odstavíme.
Umyté a osušené rybí plátky opepříme a orestujeme z obou stran na lžíci olivového oleje.
Listové těsto vyválíme na 2 mm silný plát, kraje potřeme rozkvedlaným vejcem a těsto propícháme vidličkou. Na těsto položíme lososové plátky, zakryjeme špenátem a těsto opatrně zabalíme. Nakonec závin potřeme vejcem.
Plech vyložíme pečícím papírem a opatrně na něj přesuneme závin. Lososa se špenátovou náplní v listovém kabátku pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut při 200 °C. Kabátek musí být zlatavý. Po upečení necháme aspoň 10 minut na mřížce odpočinout a vychladnout.
Lososa se špenátovou náplní v listovém kabátku nakrájíme na silnější plátky a můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku.