100 g | cukr | |
1 lžíce | sůl | |
2 ks | cibule | |
2 ks | jablko | |
2 kg | rajče | |
3-4 ks | hřebíček | |
100-120 ml | ocet 8% | |
2-3 lístky | bobkový list | |
5 kuliček | nové koření | |
1 špetka | skořice mletá | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
10 kuliček | barevný pepř |
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablíčka zbavíme jádřince a i se slupkou je také nakrájíme na čtvrtky. Všechnu zeleninu dáme do velkého hrnce. K zelenině přisypeme cukr. Přidáme veškeré koření, sůl a nakonec přilijeme ocet. Zeleninu vaříme do zhoustnutí asi 1 hodinu. Občas promícháme. Uvařenou zeleninu na kečup odstavíme, vyndáme bobkové listy, hřebíček a kuličky nového koření. Zeleninu pečlivě rozmixujeme a kečup přes jemné sítko propasírujeme. Propasírování není nezbytně nutné, někomu semínka nevadí. Ještě horký domácí kečup přelijeme do sklenic, ihned zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. Domácí kečup podáváme jako ten kupovaný. Z tohoto množství připravíme přes tři půllitrové sklenice domácího kečupu.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena