Jak využít kedlubny? Připravte si z nich výborné domácí zelí. Recept je velmi jednoduchý.
1-2 lžičky | olej |
1-2 lžičky | ocet |
2 ks | brambory |
1 ks | cibule |
5 ks | kedluben |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
mletý kmín |
Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit. Maminčino kedlubnové zelí podáváme jako klasické zelí.
Kedlubny obsahují zanedbatelné množství kalorií, perfektně se proto hodí pro redukční dietu. Pozoruhodné jsou ale také jejich protirakovinné účinky.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena