V misce si smícháme směs soli, cukru, tymiánu, zeleného pepře a nasekaného čerstvého kopru.
Plát lososa, nejlépe vykostěné filé asi 1kg, přeřízneme napůl na dva 500 g plátky.
Nyní si připravíme čistou utěrku. Na ni nasypeme 1/3 kořenící směsi a rozprostřeme ji na o něco více než je velikost naší jednoho plátu lososa. Toho položíme na koření kůží nahoru. Nyní tento plát posypeme druhou třetinou směsi z misky.Směs hezky rozhrneme, aby dokonale pokryla kůži lososa. Na to opět položíme kůží dolů (kůží ke kůži) druhý plát lososa a maso posypeme zbylým kořením. Celé to vše opatrně ale dobře zabalíme do zbytku utěrky a položíme do hlubší misky.
Lososa v misce zalijeme šťávou ze tří pomerančů. Misku potom zabalíme do potravinářské folie a dáme do chladničky na 4 dny. Každý den balíček v misce obrátíme spodem nahoru, aby se chutě dokonale prolnuly. Po čtyřech dnech baliček vyndáme, rozbalíme, plátky losa opláchneme, osušíme a krájíme tence a šikmo jako uzeného lososa.
Marinovaný losos v pomeranči a kopru je vynikající jen tak, vychlazený. Utěrku použijeme čistou, nepranou v aviváži.