Květák dobře očistíme, omyjeme a rozebereme na větší růžičky. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na hrubé klínky, oloupaný česnek nakrájíme na silnější plátky. Marinádu připravíme smícháním veškerého koření s olivovým olejem.
Jenskou mísu vyložíme pečícím papírem, promícháme v ní květák, cibuli a česnek, přelijeme připravenou marinádou a společně promícháme. Mísu nepřikrýváme a takto ji vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Marinovaný květák nejprve pečeme 15 minut, poté jej opatrně promícháme a dopékáme dalších 10 minut.
Marinovaný pečený květák servírujeme horký a na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou. Pečením zelenina zkaramelizuje a výborný šmrnc na chuti dodá květáku marináda kořeněná na orientální způsob.
Marinovaný pečený květák v orientálním stylu podáváme jako skvělou zeleninovou přílohu k různě upravenému masu, ale i jako lehký vegetariánský pokrm s vařenými brambory.