3 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
5-6 lžic | solamyl | |
650 g | brambory | |
100 ml | smetana | |
2-3 lžíce | olivový olej | |
400 g | kuřecí prsa | |
1-2 lžíce | citronová šťáva | |
0.5 lžičky | sušené oregano | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s olejem, citronovou šťávou a oreganem. Takto připravenou marinádu promícháme s masem a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Pak maso zprudka orestujeme na pánvi a odložíme stranou. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a promícháme se solamylem, vejcem a smetanou. Pánev potřeme olejem, poklademe tenkou vrstvou bramborové směsi a velmi zvolna propékáme. Jakmile se placka zatáhne, ale je ještě světlá, navršíme na jednu polovinu připravené maso, které překryjeme druhou polovinou placky. Takto připravené placky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a v horké troubě při 250 °C dopékáme dozlatova. Marinovanou kuřecí směs v bramborové placce podáváme s čerstvou zeleninou.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena