Recept na naložení vepřového masa třeba i na gril.
Hodnocení
3.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
400 g
vepřová kýta
marináda
100 ml
olej
1 lžička
sůl
1 lžička
čerstvě mletý pepř
1 lžíce
třešňová pálenka
podle potřeby
olej na smažení
voda na podlití
Postup přípravy
Do misky si dáme olej, sůl, pálenku, nameleme pepř a vidličkou pořádně zamícháme. Plátky masa lehce naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády.
Na pánev dáme rozpálit olej a plátky masa z obou stran opečeme, přidáme marinádu, podlijeme vodou, zmírníme oheň a pod poklicí dusíme doměkka. Maso podléváme a obracíme.
Marinované vepřové plátky v pálence přelijeme šťávou z masa a podáváme s bramborem nebo salátem.