Den předem rozmrazíme žraločí steaky a vyřízneme kost. Kůži ponecháme.
Do misky nalijeme podmáslí, přidáme sušený česnek a prolisovaný stroužek česneku, osolíme a promícháme. Do této marinády ponoříme rybí maso a necháme v chladničce přes noc marinovat. Druhý den necháme žraloka okapat.
Do hladké mouky vmícháme lžičku mleté papriky. Vejce rozšleháme s lžičkou plnotučné hořčice a špetkou soli. Do kukuřičné strouhanky nastrouháme trochu citronové kůry z omytého a osušeného bio citronu. Mám v mrazničce vždy 1 - 2 bio citrony, které podle potřeby strouhám. V tomto případě se nemusím bát zajet do "bílého", protože zmražený citron není hořký.
Okapané žraločí steaky obalíme v trojobalu a z obou stran usmažíme v rozpáleném oleji.
Žraločí steaky podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.
Žraločí řízky mají skvělou chuť, maso není cítit rybinou a kůže je po usmažení křupavá. Sama bych ho asi nikdy nekoupila, připadá mi trochu barbarské jíst tak krásnou rybu, ale dostali jsma žraločí steaky jako dárek a řízky jsou opravdu skvělé.