Recept na marokánky, které jsou lepší než z krámu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (44x)
Chutnalo
1x
Ingredience
16 dkg
cukr krupice
0.5 balíčku
vanilkový cukr
2 dkg
hladká mouka
0.3 l
smetana ke šlehání
16 dkg
kandované ovoce
16 dkg
nasekané ořechy
na ozdobu
čokoláda
Postup přípravy
Smetanu ke šlehání, cukr, vanilkový cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme kandované ovoce a ořechy, vše nakrájené na malé kousky.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžicí malé hromádky a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě.
Marokánky sundaváme z plechu vlažné a po vychladnutí máčíme zespoda v rozpuštěné čokoládě.