3 stroužky | česnek | |
3 ks | pórek | |
zázvor | ||
olivový olej | ||
sójová omáčka | ||
450 g | vepřová panenka |
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Pokud máme rádi klasické lehce křupavé masové nudličky na čínský způsob, promícháme maso s kukuřičným škrobem. Ale není to nutné. Do velké pánve, nejlépe do woku, nalijeme hodně oleje, rozpalíme ho a vhodíme do něj nudličky masa. Kromě kvalitního oleje můžete použít i palmový tuk v biokvalitě, který vydrží i hodně vysoké teploty, ale nedoporučuji ho používat příliš často kvůli neadekvátnímu složení mastných kyselin. Maso smažíme necelou 1 minutu a pak slijeme pryč přebytečný olej. Můžeme dát na začátku i méně oleje a maso na něm smažit přibližně 4 minuty. Ale vhozením do většího množství oleje se maso stáhne a bývá křehčí. Přidáme česnek a zázvor pokrájený na malinké kostičky a bílou část pórku. Společně chvíli restujte. Nakonec přidáme i zelenou část pórku a přírodní sójovou omáčku a ještě prohřejeme tak, aby pór byl měkký, ale křehký a hlavně zůstal svěže zelený. Pokud chceme zvýraznit zázvorovou chuť, po dovaření přidáme lžičku čerstvě vymačkané šťávy z čerstvého zázvoru. Tento i další skvělé recepty s fotografiemi naleznete v kuchařské knize - Biokuchařka od Hanky Zemanové.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena