Celkem snadný recept na vynikající masové špízy.
1 ks | cibule |
1 ks | paprika červená |
1 ks | bílá paprika |
1 ks | karvinská klobása |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vepřová plec | |
krůtí prsa | |
podle chuti | |
sůl | |
grilovací koření | |
mletá sladká paprika |
Krůtí prsa, vepřovou plec a papriky nakrájíme na kostky. Cibuli s klobásou nakrájíme na kolečka. Postupně na špejli napichujeme maso, klobásu, papriku a cibuli. Vše okořeníme, dáme na plech, pokapeme olejem a pečeme v troubě při 180 °C. Masové špízy podáváme s vařenými brambory, ale vhodné jsou také hranolky. Podáváme samozřejmě také s čerstvou zeleninou.
Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči
Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
autor Lenuše
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena