Připravíme si 3 druhy masa - 2 plátky hovězího zadního nebo roštěné, 2 plátky kotlety a 2 plátky kuřecího masa. Maso si den předem naložíme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, pokapeme worchesterovou omáčkou a olejem. Naložené maso vložíme do mísy a do lednice.
Ráno maso vytáhneme, aby získalo pokojovou teplotu. Na pánvi na rozpáleném tuku masa po obou stranách zprudka opečeme a vkládáme do pekáče nebo skleněné zapékací mísy. Výpek na pánvi zapražíme hladkou moukou, zalijeme 2 dl vody, zavaříme a ochutíme vegetou. Masa zalijeme šťávou a dáme dusit do trouby doměkka. Šťávu můžeme obohatit nakrájenými hříbky nebo podušenými žampiony.
Místo přílohy si připravíme salát z nakrouhané půl hlávky pekingského zelí a jedné větší nastrouhané mrkve. Salát ochutíme solí, cukrem a octem. Na talíř servírujeme maso, každé z jednoho druhu, zlehka přelijeme šťávou a podáváme se salátem.
Masový talíř tří barev můžeme také podávat s hranolky, vařenými či pečenými brambory, ale dobře chutná i s podušenou rýží.