Blížící se Vánoce si můžeme již nyní navodit vůní z medové perníkové bábovky.
0.5 hrnku | olej |
2 ks | vejce |
0.5 lžičky | skořice |
0.5 hrnku | voda |
4 lžíce | med |
1 hrnek | cukr krupice |
1 hrnek | hladká mouka |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
2 lžíce | Granko |
2 lžíce | kandované třešně |
1 hrnek | nastrouhané jablko |
na ozdobu | |
---|---|
jablko | |
1 balíček | skořicový cukr |
V míse smícháme veškeré sypké suroviny - oba druhy mouky, cukr, granko (popřípadě instantní kakao), prášek do perníku i skořici. Do směsi vyklepneme vejce a přilijeme olej, vlažnou vodu a tekutý med. Promícháme. Kandované třešně nakrájíme na čtvrtky, smícháme s jablky a zapracujeme do těsta. Těsto důkladně propracujeme. Těsto nalijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a těsto nahrneme od středu směrem k okrajům formy. Vložíme do středně (165 °C) vyhřáté trouby a pečeme na 180°C asi 50 - 60 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto upečené. 10 minut před dopečením můžeme formu překrýt kusem alobalu. Hotovou bábovku necháme částečně vychladnout, pak ji vyklopíme, ozdobíme tenkými plátky jablek a posypeme skořicovým cukrem. 1 hrnek = 250ml
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena