Marmeláda "okořeněná" meruňkovicí. Recept pro domácí pekárnu.
5-7 ks | hřebíček |
1000 g | meruňky |
5-7 cl | meruňkovice |
1 balíček | želírovací cukr 2:1 |
Očištěné meruňky vypeckujeme, navážíme a rozmixujeme. Meruňkové pyré nalijeme do pekárny, nasypeme želírovací cukr a promícháme. Hřebíčky dáme do malého plátěného pytlíčku a přidáme do pekárny. Zavřeme víko, nastavíme program DŽEM a necháme pekárnu pracovat. 25 minut před koncem programu do pekárny nalijeme panáka meruňkovice a necháme program dojít. Pekárnu otevřeme, vyndáme pytlík s hřebíčky a necháme 5 - 7 minut chladnout. Meruňkovou marmeládu s tajemstvím naplníme do nahřátých skleniček, obrátíme nahoru dnem na 2 - 3 hodiny, pak otočíme a pod dekou necháme meruňkovou marmeládu zcela vychladnout.
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Rychlá příprava a báječná chuť: Meruňková marmeláda krok za krokem
Recept na vynikající meruňkovou marmeládu. Příprava vám nezabere více než 15 minut.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena