2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
2 ks | vejce | |
50 g | šunka | |
1 ks | cibule | |
2 ks | rajče | |
50 g | rýže | |
1 ks | bobkový list | |
1 dl | bílé víno | |
1 lžíce | sekaná petrželová nať | |
1 l | hovězí vývar | |
1 ks | citronová šťáva |
V masovém nálevu smíchaným s vínem vaříme rýži asi 15 minut. Mezitím můžeme na másle osmažit oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Dále přidáme na kostičky nakrájenou šunku, bobkový list, oloupaná a nakrájená rajčata a petrželovou nať. Všechno krátce podusíme.
Zalijeme vývarem a dochutíme solí a citronovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut.
Před podáváním posypeme nakrájenými natvrdo vařenými vejci.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena