Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a orestujeme na pánvičce. Jakmile se maso stáhne, ubereme sílu žáru na minimum a necháme pozvolna dusit pod pokličkou. V případě potřeby můžeme trochu podlít vodou.
Mezitím, co se nám dusí maso, si připravíme omáčku. Do menšího kastrolu nalijeme lžičku oleje a orestujeme v ní na měsíčky nakrájenou menší cibuli. Restujeme, dokud se nezačne objevovat hnědnutí (cibule se nesmí přepéct). Jakmile toho dosáhneme, nalijeme do kastrolu celý obsah sterilovaných fazolí v nálevu, sterilovanou kukuřici, cca 70 ml kečupu, na malé kostičky nakrájenou šunku a okořeníme mexickým kořením. Aby nebyla omáčka příliš hustá, zředíme vodou (cca 100 - 200 ml). Necháme projít varem a vypneme.
Nyní se nám dodělaly i nudličky, takže je můžeme nasypat do kastrolu s omáčkou a vše promícháme za mírného žáru. Pokrm je tímto hotový. Jako přílohu můžeme použít hranolky, vařený brambor, ale i rýži. Mexické kuřecí nudličky se šunkou můžeme na talíři dozdobit malými červenými feferonkami.