krém | ||
---|---|---|
150 g | cukr | |
250 g | máslo | |
500 g | tvaroh | |
těsto | ||
6 lžic | cukr | |
6 ks | vejce | |
3 lžíce | kakao | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
6 lžic | polohrubá mouka | |
2 lžíce | rostlinný olej | |
poleva | ||
25 g | máslo | |
120 g | čokoláda na vaření | |
podle potřeby | ||
maliny |
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, můžeme použít i dortovou formu. Korpus na míša řezy pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 25 minut. Zda je korpus upečený, zkoušíme klasicky špejlí. Upečený korpus necháme vychladnout. Dále si připravíme krém. Tvaroh vyšleháme s máslem a cukrem do hladké hmoty. Másla není opravdu moc, také jsem se toho bála, ale je to dostačující. Tvaroh doporučuji klasický v kostce, ne vaničku. Korpus natřeme vyšlehaným krémem. Když je korpus natřený krémem, vezmeme připravené maliny. Mohou být i mražené, ale čerstvé jsou čerstvé. Jednu malinu po druhé zamáčkneme do krému a uhladíme, aby se vytvořil rovnoměrný povrch, na který může přijít poleva. Na polevu si ve vodní lázni rozehřejeme máslo, nalámeme do něj čokoládu a mícháme až vznikne hladká hmota. Pokud je čokoláda příliš tuhá přidáme trochu mléka či vody. Připravenou polevou potřeme krém s malinami. Řezy pak dáme odležet do ledničky, aby se mohly propojit chutě a ztuhla čokoláda. Míša řez s malinami nakrájíme a servírujeme. Případně můžeme ještě na povrchu ozdobit tvarohem a malinami.
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Koncem června a začátkem prázdnin dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.
Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol
Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.
Sladký tip na víkend: Upečte si Míša řezy bez lepku a vajec krok za krokem
Celiakie a jiné potravinové alergie jsou v současnosti velmi časté. Proto si dnes připravíme krok za krokem recept na oblíbené Míša řezy právě pro alergiky. Avšak chutnají stejně dobře jako ty "nedietní".
Autor:Romulka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena