Zmražením likéru a dalších ingrediencí a posléze tzv. naškrabáním získáme lahodný dezert pro horké letní dny.
Hodnocení
4.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
70 g
cukr moučka
0.4 l
bílé víno
0.2 l
citronová šťáva
0.2 l
jablečná šťáva nebo džus
4 lžíce
mátový likér
na ozdobu
mátové lístky
podle potřeby
cukr moučka
Postup přípravy
Bílé víno, mátový likér, jablečnou i citronovou šťávu a cukr mícháme, než se cukr úplně rozpustí.
Plochou formu vysypeme cukrem a naplníme ji tekutinou. Vložíme do mrazícího boxu asi na 5 hodin.
Před podáváním vyjmeme z mrazáku a polévkovou lžící "oškrabujeme" z formy kousky a plníme je do vychlazených pohárů.
Mraženou tříšť zdobíme lístky máty a ihned podáváme.