Jemné mrkvánky vhodné i pro diabetiky. Výborný a na přípravu jednoduchý recept.
Hodnocení
4.5
/ 5 (104x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
5x
Ingredience
těsto
1 špetka
sůl
200 g
máslo
200 g
mrkev
300 g
hladká mouka
0.5 balíčku
kypřicí prášek do pečiva
náplň
švestková povidla
Postup přípravy
Mrkev si nastrouháme si na jemném struhadle, přidáme máslo, hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme odležet.
Z těsta vytvoříme malé šátečky, které plníme švestkovými povidly nebo oblíbenou DIA marmeládou. Šátečky pečeme asi 20 - 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.
Mrkvánky plněné povidly podáváme jako jemné cukroví k odpolední svačině.