Recept, který přišel na svět, když jsem jednou v lednici neměla skoro nic jiného než mrkev a smetanu.
3 ks | brambory |
1 kelímek | smetana |
6-8 ks | mrkev |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
masový vývar |
Začneme tím, že si připravíme hrnec s cca litrem vývaru, už nechám na vás, jestli použijete domácí masový vývar či kostku. Aby krém nebyl moc sladký, budeme potřebovat asi 3 oloupané brambory, které si nakrájíme na malé kousky a vhodíme do vývaru. Mezitím si mrkev, nakrájenou na kolečka nebo kostičky, jak kdo má rád, začneme zlehka restovat na pánvi na másle. Nádherně to voní a polévce či klasickému vývaru to dodá úžasnou chuť, takhle to dělám i do normálního vývaru. Až mrkev malinko pustí, přidáme do masového vývaru a necháme vařit společně. Vývar můžeme osolit a opepřit, jiné koření nepotřebujeme! Až i brambory změknou, stáhneme z varu. Pokud budeme "mixovat" tyčákem v hrnci, je čas přidat smetanu. Pokud máme velký mixér, kam se mrkvový krém vejde, přelijeme tam. Vždy nalijeme nejdřív maximálně půlku smetany, abychom to nepřehnali. Postupně samozřejmě ochucujeme a ochutnáváme z mixéru. Mrkvový krém nalijeme zpět do hrnce a pak podle chuti upravujeme konzistenci, na ředění používám vývar, když zbude, voda ale stačí. Zahušťovat moukou opravdu není třeba. Mrkvový krém podáváme v hlubokých talířích či miskách. Chutná výborně!
Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem
Tato polévka vás v tomto období jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.
autor Karolína
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena