Pomazánky jsou vhodným studeným předkrmem, ale i chuťovkou k večernímu pohoštění. Vyzkoušejte například lehkou mrkvovou pomazánku.
Hodnocení
3.2
/ 5 (224x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
5x
Ingredience
1 ks
vejce
2 ks
mrkev
1 kelímek
pomazánkové máslo
podle chuti
sůl
citronová šťáva
na ozdobu
mrkev
paprika červená
zelená petrželová nať
příloha
bílá veka
Postup přípravy
Vajíčko uvaříme natvrdo a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou . Mrkev oškrábeme a jemně nastrouháme. Vajíčko a mrkev rozmícháme s pomazánkovým máslem, posolíme a zakápneme troškou šťávy z citronu. Pomazánku důkladně promícháme.
Mrkvovou pomazánku mažeme na plátky bílé veky nebo jiné bílé pečivo. Zdobíme kouskem červené papriky a zelené petrželky, nastrouhanou mrkví nebo plátkem citronu.