Recept na nadýchanou bublaninu jen z mála surovin. Ovoce můžeme podle libosti obměnit.
400 g | meruňky |
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
200 ml | mléko |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | cukr moučka |
450 g | polohrubá mouka |
150 ml | řepkový olej |
na ozdobu | |
1 lžíce | cukr moučka |
Nejdříve rozpůlíme a vypeckujeme omyté meruňky. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, vlažné mléko, řepkový olej, vejce a prášek do pečiva. Jemně vyšleháme vláčné těsto. Necháme si předehřát troubu a vyšší plech vysteleme pečícím papírem. Těsto nalijeme na plech, necháme chvilku usadit a poté na těsto naskládáme půlky meruněk.
Meruňkovou bublaninu pečeme na 180 - 200 °C cca 15 - 20 minut. Při pečení bublaniny dbáme na zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou meruňkovou bublaninu necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
autor Just cook
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena