Recept na ostrou chuťovku z aromatického sýra Romadúr naloženého s feferonkami, bylinkami a perlovými cibulkami v oleji. Chuťovka, která jistě přijde vhod při nejrůznějších oslavách.
1 lžička | čerstvý rozmarýn |
1 sklenka | feferonky v oleji |
250 g | sýr romadur |
5 lžic | perlové cibulky v sladkokyselém nálevu |
podle potřeby | |
---|---|
chilli olej |
Sýr Romadúr nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Feferonky slijeme (cca 280 g) a nálev odložíme stranou. Poté papričky podle potřeby překrájíme na menší kousky. Perleťové cibulky necháme okapat. Do uzavíratelné skleničky střídavě klademe pokrájené feferonky, sýr, cibulky a lístečky rozmarýnu, poté vše zalijeme pikantním olejem z feferonek. Skleničku podle potřeby dolijeme chilli olejem tak, aby všechny ingredience byly zcela ponořené. Skleničku s naloženým sýrem uzavřeme a necháme 2 - 5 dní odležet v chladu. Nakládaný aromatický sýr v pikantním nálevu rozložíme na talířky a podáváme s plátky bagety.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena