Velice jednoduše marinované lilky, cukety a jarní cibulky v
2 stroužky | česnek |
sůl | |
400 g | lilek |
olivový olej | |
100 ml | ocet vinný |
1 svazek | jarní cibulka |
mletý barevný pepř | |
400 g | cuketa |
1 hrst | máta |
Všechnu zeleninu pořádně omyjeme a čistíme. Cukety a lilky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky nakrájíme na silnější kolečka. Česnek rozmačkáme nebo prolisujeme.
Rozehřejeme velkou pánev, přilijeme trochu oleje a plátky zeleniny postupně všechny restujeme z obou stran. Pak je lehce osolíme, opepříme a skládáme je do hlubší mísy. Zalijeme je vinný octem, přidáme česnek a lístky máty. Zeleninu necháme marinovat nejméně 24 hodin.
Podáváme k masu. Nejlépe grilovanému.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena