Z mléka, droždí a 2 lžic cukru připravíme kvásek.
Ostatní suroviny dáme na vál, přidáme kvásek a zaděláme těsto. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverce podle toho, jak chceme mít koláčky velké. Do středu dáme náplň, protilehlé rohy spojíme a namáčíme do rozšlehaných vajec a žmolenky, kterou si připravíme tak, jak jsme zvyklí.
Nekynuté svatební koláčky ihned pečeme a upečené cukrujeme.
Jiný způsob na přípravu svatebních koláčků je, že vykrájíme malá kolečka, doprostřed uděláme důlek a okraje potřeme vajíčkem. Naplníme tvarohem a nahoru dáme rozinky, případně použijeme makovou či povidlovou náplň. Z těsta můžeme i vykoulet kuličky, udělat důlek a opět plnit. Do povidlové náplně dáváme trochu strouhaného kokosu, aby nevytekla.