Polévka je dobrá na spravení po bujaré silvestrovské noci.
5 stroužků | česnek |
2 ks | brambory |
150 g | fazole |
2 ks | bobkový list |
75 g | sušené houby |
300 g | kořenová zelenina |
300 g | kyselé zelí |
250 g | domácí klobása |
500 g | uzené maso bez kosti |
3 l | vývar z uzeného masa |
podle chuti | |
---|---|
1 kelímek | kysaná smetana |
celý černý pepř | |
celé nové koření | |
drobenka | |
2 hrstě | drobenka |
Uzené maso uvaříme (cca 60 minut) spolu s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem. Vodu nevyléváme, odložíme stranou na později. Kořenovou zeleninu dobře očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak klobásku. Maso nakrájíme na kostky a vše vložíme do vývaru z uzeného masa spolu se zelím, houbami a fazolemi, které jsme si přes noc namočili do vody. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pomalu vřít. Před dokončením do novoroční kapustnice přidáme drobenku, a to asi tak 2 hrsti. Na zahuštění přidáme i 2 středně velké brambory, které jsme oloupali a nastrouhali. Polévku provaříme. Novoroční kapustnici rozdělíme na talíře a na každou porci přidáme lžíci smetany. Ihned podáváme.
(doba přípravy 60 min)
Zažeňte kocovinu: Krémová česnečka se sýrovými krutony vás dostane z nejhoršího
Vyzkoušejte lahodnou krémovou verzi klasické česnekové polévky. Chutná výborně!
autor tatkoge
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena