Také vás "tlačí čas", a přesto chcete připravit svým hostům nebo rodině lehkou večeři? Určitě je překvapíte obloženými houskami.
Hodnocení
2.8
/ 5 (60x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
3 ks
vejce
6 ks
houska
3 ks
okurky kyselé
1 kelímek
pomazánkové máslo
150 g
krůtí nářez
2-3 ks
petrželová nať
na ozdobu
1 plátek
eidam
podle chuti
bulharské koření
Postup přípravy
Uvaříme si vajíčka natvrdo.
Housky podélně rozkrojíme a namažeme pomazánkovým máslem. Posypeme je "bulharským kořením - šarenou solí".
Na každou půlku housky položíme dvě kolečka salámu, plátek vajíčka a vějířek okurky. Ozdobíme petrželkou. Nakonec housky postrouháme sýrem.
Obložené housky podáváme s dobrým čajem, ale chutnají i k večerní kávě nebo s kakaem.