Recept na tiramisu podle mojí maminky.
4 lžíce | cukr moučka |
1 kelímek | mascarpone |
2 kelímky | smetana ke šlehání |
1 hrnek | silná černá káva |
1 kelímek | pomazánkové máslo |
1.5 balíčku | cukrářské piškoty |
podle chuti | |
---|---|
whisky | |
na ozdobu | |
Granko |
Ze všeho nejdříve si připravíme krém. Kelímek mascarpone vyšleháme s pomazánkovým máslem a cukrem. Šlehačku ušleháme a přimícháme ji k mascaropone směsi. Krém necháme v lednici vychladit. Mezitím si uvaříme silnou kávu, kterou také necháme vychladit, ochutíme ji whisky. Když dezert nepřipravujeme pro děti, nemusíme alkoholem šetřit. Menší formu vyložíme potravinářskou folií nebo papírem na pečení a začneme piškoty, které rychlostně namáčíme ve studené kávě a klademe těsně vedle sebe do formy. Potřeme vrstvou krému, opět dáme ochucené piškoty, krém, piškoty a na závěr krém. Na povrchu uhladíme a posypeme vrstvou granka nebo hořkého kakaa. Opilé tiramisu necháme v lednici odležet a propojit chutě. Poté tiramisu krájíme na kostky a podáváme.
Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu
Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena