Recept na moc dobrý dezert. Ořechový korpus, máslový krém a medové ořechy na ozdobu. Neodoláte.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
2 lžíce | mléko |
1 lžíce | med |
20 dkg | cukr krupice |
50 dkg | hladká mouka |
20 dkg | tuk na pečení |
2 lžičky | soda bikarbona |
krém | |
30 dkg | máslo |
2 lžíce | solamyl |
2 hrnky | mléko |
12 dkg | cukr krupice |
1 ks | vanilkový cukr |
2 lžíce | hladká mouka |
na ozdobu | |
18 dkg | máslo |
5 lžic | med |
12 dkg | cukr krupice |
45 dkg | vlašské ořechy |
Z připravených uvedených surovin uděláme těsto a vyválíme na pečícím papíru tenounké placky, já dělám alespoň 3. Dvě placky dáme péct, pečou se velice rychle, takže během pečení hlídáme. Připravíme si ozdobu. Ořechy rozsekáme na 1/4, vsypeme je na pánev a osmažíme na másle. Ochutíme cukrem a medem. Horké ořechy naneseme na zbývající syrovou placku a dáme péct. Z mléka, cukru, mouky, solamylu a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši - základ na krém. Do vychladlé kaše zašleháme 30 dkg másla. Máslový krém rozetřeme na placky, poslední placka je s ořechy. Ořechový koláč s máslovým krémem necháme odležet do druhého dne, aby se propojily chutě. Ořechový máslový koláč nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme ke kávě.
Pečeme s vlašskými ořechy: Bábovkou ani štrúdlem neurazíte
Vlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.
autor Sněhurka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena