Všechno vybrané ovoce očistíme, zbavíme slupek, stopek a jadřinců. Nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Banán na kolečka, kuličky hroznů na půlky, vše ostatní na kostičky či jiné tvary dle fantazie. Nakrájené ovoce ve velké míse zaprášíme trochou moučkového cukru a dávkou rumu dle chuti. Záleží na zvoleném ovoci, zda je například kyselejší, můžete přidat trochu vody, aby se dal salát dobře zamíchat. Vše opatrně promícháme, aby se ovoce nerozbilo a salát tak neztratil na dojmu čerstvosti.
Ovocný salát s rumem podáváme jedině dobře vychlazený!
Tip: Pokud chcete udělat dojem na návštěvu, podávejte salát ve skleničkách na víno (čím větší, tím lepší).
Recept jsem napsal z ovoce, které používám já, ale samozřejmě je na každém, z jakého ovoce si salát udělá.