Kousky vepřové panenky obalené plátky slaniny, grilované s kousky červené cibule a papriky a podávané s delikátní hořčičnou omáčkou. Recept na výbornou pochoutku z grilu.
2 ks | vepřová panenka |
1 ks | červená cibule |
10 dkg | plátky slaniny |
1 ks | paprika červená |
omáčka | |
---|---|
1 špetka | sůl |
2 ks | žloutky |
olivový olej | |
zakysaná smetana | |
vinný ocet (bílý) | |
rostlinný olej | |
worcester | |
1 špetka | mletý černý pepř |
anglická hořčice | |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
1 špetka | mletý černý pepř |
podle potřeby | |
olivový olej |
Panenky nakrájíme na kousky, každý o váze asi 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat. Mezitím připravíme omáčku - dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany. Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena