Snadný a rychlý recept na přípravu známeho mléčného dezertu s jahodami a chia semínky.
2-3 lžíce | cukr |
150 ml | smetana ke šlehání |
1 ks | vanilkový lusk |
250 ml | mléko plnotučné |
2.5 plátku | plátkové želé |
omáčka | |
---|---|
2-3 lžíce | cukr |
300 g | čerstvá jahoda |
2 lžíce | chia semínka |
Plátky želatiny necháme v malém množství vody změknout a nabobtnat. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábneme. Smetanu promícháme s mlékem, cukrem a vanilkou a přivedeme téměř k varu. Pak nádobu odstavíme z tepla a vmícháme vymačkanou želatinu. Takto připravenou mléčnou směs rozlijeme do skleniček nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout. Jahody omyjeme, rozmačkáme vidličkou a podle chuti osladíme. Vmícháme chia semínka a necháme nabobtnat. Před podáváním panna cottu přelijeme chia jahodovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou. Dezert servírujeme dobře vychlazený.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena