Pečená šťavnatá kuřecí stehna s omáčkou z řapíkatého celeru s jablky. Hlavní chod výborně chutná s bramborovou kaší.
1 ks | cibule |
6 řapíků | řapíkatý celer |
4 ks | kuřecí stehno |
2 ks | menší jablko |
nálev | |
---|---|
2.5 lžíce | sůl |
2.5 l | voda |
2.5 lžíce | třtinový cukr |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
100 g | máslo |
slepičí nebo zeleninový vývar |
Ve vodě rozpustíme sůl a cukr. Očištěná kuřecí stehna naložíme do nálevu a necháme 12 hodin odležet. Oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Řapíky celeru oloupeme. 1 ks nakrájíme na drobné kostičky a zbývající nasekáme nahrubo. Jablka nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jadřinců. Na dno pekáče rozložíme nahrubo nakrájený celer a jablka, vše osolíme, opepříme a přelijeme na másle osmaženou cibulí. Zeleninu poklademe dobře osušenými kuřecími stehny, přidáme hoblinky másla a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vývarem. Dozlatova upečená kuřecí stehna uchováme na teple. Vypečenou šťávu slijeme a zeleninu s jablky do ní propasírujeme. Vzniklou omáčku podle potřeby naředíme vývarem, vložíme kostičky celeru a vše krátce povaříme tak, aby kousky celeru byly akorát na skus. Kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme bramborovou kaší, přelijeme omáčkou s kousky celeru a servírujeme.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena