Ryby bychom měli do našeho jídelníčku zařadit alespoň jednou za týden. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pečenou pražmu na bylinkách.
2 ks | pražma |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
máslo | |
citronová šťáva | |
rybí koření | |
čerstvé bylinky |
Ryby vložíme do pekáčku, jen vykuchané, a právě do prořízlého břicha vložíme máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky podle chuti, ppřípadně směs koření na ryby. Z vnější části taktéž osolíme, pokapeme citronem a posypeme nasekanými bylinkami (případně opět směs koření na ryby). Velmi lehce podlijeme vodou, ryby samy ještě vodu pustí. Pražmy na bylinkách pečeme v rozehřáté troubě na 175 °C 10 minut přikryté alobalem, poté odkryjeme a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté. Pražmu na bylinkách podáváme ihned po dopečení, například se zeleninou připravenou v páře či jinou oblíbenou přílohou.
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena