Skvělý recept pro mlsné jazýčky na osmažené rybí kousky v kyselém nálevu - pečenáče.
sůl | |
ryba | |
nálev | |
---|---|
120 g | cukr |
30 g | sůl |
4-5 dl | ocet |
1 l | voda |
5-10 ks | bobkový list |
10-20 kuliček | nové koření |
podle potřeby | |
cibule | |
olej na smažení | |
na obalení | |
5-8 | bílek |
hladká mouka |
Jakékoliv oblíbené ryby (kapr, makrela, štika, hejk) očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Ryby obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku (počet bílků podle množství ryb), znovu v mouce a ihned smažíme ve větším množství oleje.
Ryby omažíme dozlatova a necháme vychladnout. Připravíme si z uvedených ingrediencí nálev, který také necháme zchladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pečenáče plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme cibulí. Zavíčkujeme a skladujeme v lednici. Pokud to vydržíme, necháme pečenáče uležet aspoň týden.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
autor makovka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena