Recept na roládky plněné šunkou a směsí vepřového masa se sýrem, zapečené v pivním těstě.
1 ks | vejce |
70 g | niva |
80 g | gouda |
400 g | vepřová krkovice |
4 plátky | vepřová šunka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
drcený tymián | |
mletý černý pepř | |
na potření | |
1 ks | vejce |
těsto | |
350 g | hladká mouka |
200 ml | světlé pivo |
130 g | ztužený pokrmový tuk |
Vepřovou krkovici umeleme a v míse promícháme s nastrouhanými sýry gouda a niva. Směs opepříme, lehce osolíme, ochutíme sušeným drceným tymiánem, propracujeme s vejcem a necháme v chladu odležet. Připravíme si pivní těsto. Z mouky, nastrouhaného ztuženého tuku a piva vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na tenkou placku, kterou rozkrojíme na 4 díly. Každý díl poklademe plátkem šunky, naplníme masovou směsí a svineme do roládky, kterou řádně uzavřeme. Masové roládky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme asi 8 - 10 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a zvolna dopékáme přibližně 30 - 40 minut dozlatova. Pečené plněné roládky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší a salátem. Můžeme je také servírovat jako teplou chuťovku s pikantními omáčkami a pečivem.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou
Divoce rostoucí pravé hřiby sbíráme od července až do října. Málokdy jsou zaměnitelné s jedovatými druhy hub, a tak jejich sběr zvládne každý, stejně tak následné zpracování.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena