Nedříve si připravíme všechny suroviny do masové směsi. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na malém množství tuku zesklovatět. Chilli papriky očistíme a usekáme na malé kousíčky. Hřebíček rozdrtíme a spolu se strouhankou za stálého míchání opražíme na suché pánvi. Oloupaný česnek prolisujeme a sýr feta nakrájíme na kousky.
Mleté maso promícháme s opraženou strouhankou s hřebíčkem, cibulkou, chilli papričkami a vejci. Směs osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a sušeným oreganem. Vše řádně propracujeme a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet.
Z masové hmoty tvoříme mokrýma rukama koule, které plníme kousky sýru feta a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Usmažené kousky necháme okapat na ubrousku a uchováme na teple.
Pikantní masové koule plněné sýrem feta podáváme jako teplou chuťovku s různými omáčkami a nakládanou zeleninou jako jsou například cibulky, paprikové rohy, olivy apod.