těsto | ||
---|---|---|
2 lžíce | olej | |
4 ks | vejce | |
20 dkg | cukr krystal | |
20 dkg | hladká mouka | |
2 lžíce | vlažná voda | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
na potření | ||
3-4 lžíce | džem | |
náplň | ||
1-2 l | kompot | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
poleva | ||
2 balíčky | vanilkový pudinkový prášek |
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Potom žloutky utřeme s cukrem do hladké pěny a postupně vtíráme olej a vlažnou vodu. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na tukem vymaštěný plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C. Upečený piškot potřeme džemem, poklademe kompotovaným ovocem a zalijeme horkým pudinkem připraveným ze šťávy z kompotu. Na koláč je třeba 3/4 - 1 l šťávy z kompotu (Lze přidat vodu a dosladit.) a 2 vanilkové pudinky. Pudink vaříme 2 minuty. Do těsta je možné přidat kakao. Kompot může být z libovolného ovoce (meruňky, jahody, mandarinky, višně apod.). Nám nejvíce chutná kombinace kakaového těsta a višňového kompotu. Kousky koláče můžeme ozdobit kopečkem šlehačky. Piškotový koláč s ovocným pudinkem nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník.
Jak na to: Pečeme piškotové těsto
Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.
Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení
Jen pár ingrediencí odměřených pomocí hrnečku a skvělý koláč je na světě. Máme pro vás výběr receptů na ovocnou bublaninu, tvarohový koláč i šalamounovu buchtu s ořechy.
Autor:Tea
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena