Hovězí maso omyjeme a odblaníme, maso nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkve oškrábeme a nakrájíme na větší kostky.
V hrnci rozehřejeme olej a nejprve orestujeme cibuli do zlatohněda. Přidáme maso, kmín a opět osmahneme. Vše pak osolíme, opepříme, podlijeme černým pivem a přidáme bobkové listy. Maso necháme pod pokličkou pozvolna dusit doměkka, občas podlijeme vodou nebo vývarem (podle potřeby).
Když je maso měkké, přisypeme nakrájenou mrkev, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a 10 minut ještě dusíme. Dochutíme, vmícháme nasekanou nať jarní cibulky a odstavíme z tepla.
Pivní guláš s mrkví podáváme s oblíbenou přílohou - hodí se brambory, knedlík, těstoviny, nebo jen krajíc čerstvého chleba.