Snadný recept na vynikající křupavé rohlíky s přidaným pivem.
těsto | |
---|---|
0.5 dl | olej |
2 lžičky | sůl |
1 ks | žloutek |
33 g | droždí |
3.5 hrnku | polohrubá mouka |
1.25 hrnku | pivo 10° |
V plecháčku na mírném ohmi zahřejeme pivo (asi 2 - 3 minuty). Do teplého piva rozdrobíme droždí, odstavíme z ohně, zamícháme a necháme 10 minut odstát. Do mísy připravíme polohrubou mouku, přilijeme pivo s droždím a opět necháme 10 minut odstát. Dále přidáme olej, sůl a žloutek. Vypracujeme těsto na pivní rohlíky a popřípadě přidáme ještě trochu piva či vody. Připravené těsto necháme 1 hodinu kynout v teple. Na pomoučněném vále rozválíme vždy 1/4 těsta na velmi tenké placky, které nakrájíme na trojúhelníky a zavineme je do tvaru rohlíků. Počet kusů z jednoho těsta může být různý podle zvolené velikosti. Standardní počet je asi 20 rohlíků. Rohlíky naskládáme na pečicí papír na plech, potřeme zbylým bílkem a pečeme asi 20 minut dozlatova v troubě při 180 °C. Rohlíky před konzumací necháme vychladnout. Pivní rohlíky podáváme jako chutné pečivo k různým pokrmům.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
autor Mdaisy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena