Uděláme si pizza těsto, a to tak, že hladkou mouku, sůl, olej, rozdrobené droždí a vodu smícháme dohromady. Těsto necháme nakynout (1,5 - 2 hodiny). Plech vysypeme nebo na něj dáme pečící papír. Doporučuji raději vysypat, pečící papír se může na pizzu přilepit.
Jakmile bude těsto hotové, vytvoříme z něj placku. Můžeme jej přímo vyválet na plechu. Já dělám placku tak, že z těsta udělám bochánek, ten pak jednou rukou držím na středu a druhou rukou jej roztahuji a snažím se po pracovní ploše těstem jakoby točit.
Pizza je se smetanovým základem. Tzn. jakmile je těsto na plechu, vytvoříme si u něj okraj a pak na těsto nalijeme smetanu, kterou posypeme kořením (bazalka, směska italského koření). Smetana v tu chvíli vypadá tekutě, ale při pečení ztuhne. Pizzu poklademe slaninou, kozími rohy a na poloviny rozkrájenými nakládanými cibulkami. Okraj pizzy můžeme potřít česnekem nebo posypat bylinkami podle chuti.
Pizzu se slaninou a kozími rohy pečeme na cca 200 °C, v plynové troubě na 3. stupeň, dokud nezačnou okraje chytat nazlátlou barvu. Pečeme cca 15 - 20 minut v plynové troubě. Tehdy nastává okamžik, kdy je na pizzu třeba vylít rozšlehané vejce. Jakmile je vejce hotové a okraje zlaté, můžeme pizzu vyndat z trouby.
Pizzu se slaninou a kozími rohy podáváme podle libosti jako hlavní chod nebo jen tak na chuť.