Koblížky z polentové kaše a parmazánu zdobené rozmarýnem.
1 l | olej |
1 ks | vejce |
2-3 lžíce | máslo |
125 ml | voda |
50 g | parmazán |
muškátový oříšek | |
1 lžíce | kypřicí prášek |
50 g | polenta |
2 ks | rozmarýn (stonky) |
Máslo s vodou přivedeme k varu, přidáme do něj polentu a asi 15 minut vše za občasného míchání vaříme.
Do uvařené kaše zamícháme vejce a směs necháme vychladnout.
Mezitím si nastrouháme parmazán a trochu muškátového oříšku. Do studené kaše vmícháme parmazán, kypřící prášek a ochutíme ji solí a muškátovým oříškem.
Z kaše vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a v oleji je smažíme dozlatova a dokřupava. Do každého koblížku píchneme snítku rozmarýnu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena