Recept na sytou polévku s kousky drůbežího masa, zeleniny a polévkových nudlí.
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 ks | řapíkatý celer |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bobkový list | |
nové koření | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
petrželka | |
podle potřeby | |
světlá jíška | |
polévkové nudle | |
drůbeží drůbky | |
kosti a odřezky z drůbeže |
Do hrnce dáme veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidáme také drůbky. Tučnou kůži vynecháme, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijeme studenou vodou, přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Jakmile sebereme pěnu, můžeme do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře. Když je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím nakrájíme uvařené maso a zeleninu na kostičky. V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny. Do polévky kaldoun vhodíme nakrájené maso a zeleninu a přihodíme také uvařené nudle. Polévku naservírujeme a ozdobíme čerstvou petrželkou. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena