Kuřecí spodní stehna zbavíme kůže a opláchneme. Mrkev a petržel oloupeme a řapíky celeru očistíme. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Do hrnce vložíme kuřecí maso, mrkev, celer a petržel. Přilijeme asi 1 litr vody, přidáme celý pepř, sůl, bobkový list, kořenící směs Horalka a vše zvolna uvaříme doměkka. Pak měkké maso a zeleninu vyjmeme, odstraníme celé koření a do vroucího vývaru vložíme červenou čočku. Vývar s čočkou podle snášenlivosti ochutíme granulovaným česnekem a zvolna uvaříme doměkka.
Kuřecí stehna obereme, maso nakrájíme na nudličky a zeleninu nakrájíme na kousky. Vše vložíme do polévky, prohřejeme, zjemníme olivovým olejem a zasypeme usekanou hladkolistou petrželkou. Již nevaříme.
Polévku s kuřecím masem a červenou čočkou můžeme podávat i jako hlavní chod s plátkem bílého pečiva.