Recept na výborný hlavní chod z tresky.
sůl | |
200 g | brambory |
50 ml | mléko |
1 lžíce | strouhaný parmazán |
bílý pepř | |
50 ml | smetana ke šlehání |
150 g | filé z tresky |
250 ml | olivový olej Monini Clasico extra virgin |
1. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím ohřejeme mléko se smetanou, přilijeme k uvařeným bramborám a společně vyšleháme dohladka. Na závěr přidáme 5 lžic olivového oleje, sůl, parmazán a znovu promícháme. Odložíme stranou. 2. Do teflonové pánve nebo rendlíku položíme čtverec pečicího papíru, nalijeme na něj olivový olej a rozehřejeme asi na 85°C, ne více. Při vyšší teplotě by se ryba nepošírovala, ale zprudka pekla, což není žádoucí. 3. Do oleje vložíme tresku, aby byla ponořená a pošírujeme (vaříme) jen z jedné strany asi 6 až 7 minut. Když je treska hotová, vyjmeme ji, osolíme a opepříme. 4. Pošírovanou tresku podáváme s bramborovým pyré a opečenou jarní cibulkou. Partnerem receptu je Monini
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
autor Monini
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena