Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.
Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko
s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do Remosky.
Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku
s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků navrstvíme hromádku povidel. Povidla můžeme nahradit i kousky ovoce.
Povidlovou buchtu pečeme asi 25 minut předehřáté troubě. Tvaroh a povidla se během pečení krásně prolnou do těsta.
Povidlová buchta z remosky podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji.
Zdroj: remoska.cz